Tuhlaamisesta

Vielä viitisen vuotta sitten ajattelin, että voisin kirjoittaa romaanin. Hain sen kirjoittamiseksi apurahaa Taiteen edistämiskeskukselta, mikä minulle myös myönnettiin. Minulla on tapana pitää lupaukseni, joten kirjoitin romaanin. Kirjoitin vieläpä hyvän romaanin. Kun olin saanut käsikirjoituksen omasta mielestäni sellaiseen kuntoon, että sitä tohtisi näyttää kustantajallekin, hautasin sen arkistoihini. Sitä ei tulla koskaan julkaisemaan, koska en tule sitä koskaan tarjoamaan kustannettavaksi. Sitä ei julkaista, vaikka pyydettäisiin.

Kävi ilmi, etten pidä pitkän proosan kirjoittamisesta. Kävi ilmi, että kaiken sen minkä ehkä haluaisin ja voisin tuoda romaanissa esiin, voin saavuttaa myös runouden keinoin. Mutta suurin syy siihen, miksi en halua enää kirjoittaa romaania, on se etten saa siihen sitä mitä runouteen.

En halua tuhlata aikaa. Olen hidas kirjoittaja; täytän parin vuoden päästä neljäkymmentä ja arvelen, että sen jälkeen minulla voisi hyvässä lykyssä olla ehkä toiset neljäkymmentä vuotta jäljellä. Tahdillani se tarkoittaa noin 10-15 runoteosta.

Romaanin kirjoittamiseen saamani apurahan jälkeen Taiken apurahahana kuivahti. Se taitaa olla yleinen runoilijan kohtalo: instanssit menettävät mielenkiintonsa runouden myötä. Se on minulle juuri se merkki, että olivat omat ambitioni mitkä hyvänsä, maailma tarvitsee runoutta. Tai ehkä minä olen menettänyt Taiken silmissä kiinnostavuuteni kirjailijana. Pian on jälleen kirjastoapurahahaku edessä ja kyllä minä taas yritän. Lyön päätäni seinään, vaikka taloudellisesti olisi järkevämpää kirjoittaa proosaa.

Lyön päätäni seinään. Siinäpä runon aihe.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: