Ruumiinavaus, vol. 1

Kysymyksessä on Image-lehti, numero 9/2016. Iho on kalpea ja olemus hoikka. Löydetty elottomana ruumiinavauksen suorittajan kotia lähinnä olevalta kioskilta hintaan 3,95€. Halvalla lähtee. Niin halvalla, ettei kannata tilata.

Aloitetaan avaus. Ensimmäisillä sivuilla on kuvia esineistä, jotka ”on nostettu Välimerestä, hukkuneiden Eurooppaan pyrkijöiden taskuista tai ruumiiden lähettyviltä.”

Dramatiikkaa, nyt vedotaan tunteisiin. Ollaan yhteiskunnallisia ja välittäviä. Pääkirjoituksessa ollaan samassa veneessä. Image haluaa osoittaa olevansa vakavasti otettava julkaisu. Toivottavasti ei huku yrittäessään etsiä tilaajia.

Sivu 7. Esitellään pääjutut. Kansanedustaja Timo Harakasta kertovaa juttua syvennetään näin: ”Kansanedustaja Timo Harakka on puhelias mies, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi suoria vastauksia.”

Jos tuossa on jokin nokkeluus, minä en ymmärrä sitä. Nokkeluuden täytyisi sisältää edes jokin logiikka, niin kuin seuraavassa kohdassa: ”Monta painavaa syytä, miksi Sami Hedberg on väärä valinta the Officen suomalaisversion päärooliin.” Kaarina Hazard nimittää jutussaan Hedbergiä ”pulleaksi pojaksi”, eikä Image armahda miestä edes sisällysluettelossa.

Sivu 12. Lukijoilta-palsta, jonka tarkoitusta kukaan ei enää ymmärrä. Ehkä tällaisena levikkiruton aikana palstan avulla halutaan todistaa, että tilaajia vielä on oikeasti olemassa. Tuomas Kiuru kirjoittaa, että hänen sormensa suorastaan ”hikoavat odotuksesta, että pääsisin jakamaan uusimman Imagen kolumneja!”

On syytä olettaa, että Tuomas Kiurun nimimerkin takaa löytyy jokin Imagen toimittaja. Liian imelää ollakseen totta.

Sivulla kolmetoista olevan jutun ingressissä risteytetään epätodennäköiset parit: kirjallisuudentutkija arvioi Helsingin kaupunkisuunnittelua. ”Mitä ihmettä, kirjallisuudentutkija?” urbaani lukija hämmästelee ja raapii takaraivopiponsa läpi päätään. Nyt on erikoista! Kirjallisuudentutkija Lieven Ameel on myös kaupunkitutkimuksen ja -suunnittelun metodien dosentti Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tämä selviää kainaloboksista. Se siitä sitten. Nyt ei oo erikoista!

Sivu 16. Kolme palstaa. Toimituspäällikkö Joanna Palmén kirjoittaa New Yorkin julkisista unisex-käymälöistä. Nimimerkki Mäntyniemen herra parodioi presidentti Niinistöä. Hänet löytää muun muassa Twitteristä. Sitten on konstikas Muista!-osio, jossa todetaan että Migri ja migreeni aiheuttavat päänsärkyä. Tämä pitää kirjoittaa auki:

Katsokaapas kun Migri on sanana niin lähellä migreeniä!

Eikä! Kamalaa! Ai että, miten meitä naurattaa! Mä en vieläkään näe mitään, kun mun silmät tulvii kyyneleitä!

Sivu 19. ”Pizzamies” Tommi Tervanen on Kotipizzan toimitusjohtaja. Hänestä saa aika juustoisen kuvan: ”Koetan tehdä maailmasta paremman pizza kerrallaan.”

Sivut 21-27, läjä pienempiä juttuja, joita ei kukaan jaksa lukea. Niin valkoisia sivuja, että marginaaliin jää mustia sormenjälkiä.

Sitten ne pitkät jutut. Välimereen hukkuneet ja Harakan Timo. Kaarina ”Rohkelikko” Hazardin Hedberg-purkaus ja juttu Radio Helsingin talousvaikeuksista. Lehti avataan Riihimäellä, joten Radio Helsingin kohtalon kiinnostavuus on muovipussiluokkaa: kai se on pakko, jos ei muuta ole, mutta kun ei tää edes maadu.

Viides ja viimeinen pitkä juttu liittyy jotenkin self helpiin, mutta potilas on jo niin huonossa kunnossa (kuollut), ettei avaaja jaksa innostua siitä, vaan selaa ohitse.

Lopuksi kirjoitetaan paljon elokuvista ja musiikista, ja vähän kirjoistakin. Katsellaan mainoksia ja aletaan hiljalleen…

Havahdun siihen, kun lehti tippuu lattialle. Lasken, että kaksi hyvää juttua: Välimeri-itkujuttu ja Timo Harakasta kertova poliittinen henkilökuvajuttu.

Kuolinsyy: potilas on kärsinyt vakavasta nestehukasta ja kuihtunut olemattomiin. Ja dementia: mikä tämän lehden idea olikaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s