18.8.2013

Olen aloittanut siivousurakan: pyyhin pölyt kirjahyllyistä, jotka kiertävät olohuoneemme seiniä ja tietyiltä osin muodostavat osaltaan lukunurkkauksen, jota vaimon kanssa nimitämme leikkisästi kirjastoksi. Sellaista ”olen täällä itäsiivessä”–huumoria nimittää sitä kirjastoksi kun ei se ole edes huone. Oikeastaan asumme hyvin pienesti, vähäisten neliöiden keskellä. Kaksi huonetta ja se missä on jääkaappi. Tämä ”kirjasto” vie kyllä ehkä eniten tilaa koko asunnosta, muihin huoneisiin verrattuna. Kirjailijan kämppä, sanoisin.

Viime kerrasta on aikaa ehkä kaksi vuotta, ehkä hiukan enemmän, kun vedin läpi saman urakan. Onneksemme olimme tarpeeksi järkeviä kun hankimme nykyiset kirjahyllyt – otimme niihin lasiovet ja ne estävät hienosti pölyn kulkeutumisen hyllyille, kirjojen väleihin. Pölyjenpyyhinnän ohella teen samalla inventaariota nimekkeistä. Tarkoitukseni on päästä eroon sellaisista kirjoista, joita en todennäköisesti tule myöhemmin kaipaamaan. Sellaisia kirjoja jotka olen lukenut tai sellaisia joiden kansia en ole edes avannut enkä luullakseni tule avaamaankaan. Kyse on lähinnä priorisoinnista eikä niinkään tilan raivaamisesta: on vain fakta, ettei ihmiselämä riitä kaiken kiinnostavan lukemiseen. Mutta ei se helppoa ole – luopua kirjoista joita on monta kertaa pyöritellyt käsissään, ihastellut kansia ja ehkä jopa selannutkin sieltä täältä. Eivät ne sentään mitään kilotavaraa minulle ole.

Mutta juuri nyt en ehdi siivota kovin pitkään. Ehkä se on hyväkin; ei tarvitse murehtia opusten kohtaloa. Englannin Valioliiga alkoi eilen ja tänään on Tottenhamin ensimmäinen ottelu. Se on vierasottelu mutta tavallansa kotiottelu, koska kyseessä on paikallispeli Crystal Palacea vastaan. Lontoolaisjoukkueiden mittelö, joka Tottenhamin pitäisi voittaa säilyttääkseen heti kauden alusta mahdollisuutensa päästä Mestareiden liigaan.

Niin, tunnustan värejä. Sydämestäni löytyvät paikat kahdelle jalkapallojoukkueelle. Ne ovat HJK ja Tottenham Hotspur FC.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.