Passion (not the christ)

Ensin ajattelin, että onpa satumaisen huono elokuva. Kuin ne sellaiset b-luokan rainat, joita katsoessa tuntee myötähäpeää ja kylmää hikeä pitkin poikin vartaloa.

Sitten lopetin ajattelemasta, että ”onpa satumaisen huono elokuva”, sillä Brian De Palma ei ole huono ohjaaja. Pidän monesta hänen ohjaamastaan elokuvasta, kuten Scarface, Lahjomattomat jne.

Elokuva loputtua ajattelin, että olinpa fiksu, sillä elokuva osoittautuikin yllättävän hyväksi. Passion kertoo kahden naisen välisestä valtataistelusta, sekä rikoksesta. Enempää sen juonesta ei voi kertoa (eli siitä ei voi kertoa oikein mitään), sillä kyseessä on vähintäänkin oivallisesti punottu vyyhti. Pääosia esittävät Rachel McAdams ja Noomi Rapace. Jälkimmäisen monet muistavat alkuperäisestä Stieg Larssonin Millennium- trilogiasta, jossa hän esitti Lisbeth Salanderia.

Silti Passionista on hyvin vaikeaa kirjoittaa. Siinä ollut musiikki, käsikirjoitus, roolisuoritukset… Kaikki keinuivat siinä rajalla, että meneekö överiksi vai ei. Ei mennyt, sitten kuitenkaan.

Piristävä leffa, joka paransi loppua kohti älyttömästi.

Yhden miehen, eli minun, muodostama leffaraati antaa kyseiselle elokuvalle tähtiä 7/10. Se on huomattavasti enemmän kuin IMDb-sivuston keskiarvo, joka huitelee tätä kirjoittaessa reilussa viidessä tähdessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s