Erik Tawaststjernan poika Erik Tawaststjerna

Tänään kävin antikvariaatissa. Tein muutamia mieluisia löytöjä. Kävin myös kultasepänliikkeessä hakemassa kellon paristonvaihdosta. Kun laitoin sen kotona ranteeseen, siitä hajosi ranneke. Nyt vähän pännii.

Mutta antikvariaattiostokset lämmittävät mieltä. Löysin Sibelius-biografian, jollaista olin etsinyt jo jonkin aikaa. Toki Erik Tawaststjernan massiivinen teossarja ajaisi hienosti asian, mutta kaipasin jotakin kompaktimpaa, yksissä kansissa olevaa. Apuun riensi Erik Tawaststjernan poika Erik Tawaststjerna. Ah, tarkennan: Erik T. Tawaststjerna. Onkohan Erik T. Tawaststjernan pojan nimi sitten Erik T.T. Tawaststjerna?

Löysin myös Noidan käsikirjan. Minulla oli se lapsena, mutta vuosien melskeessä se on hukkunut jonnekin. Ehkä olen vienyt sen antikvariaattiin joskus. No, nyt kun löysin sen, hukkaan sen seuraavan kerran samaan kuoppaan johon arkkunikin lasketaan. Olen ajatellut sen tapahtuvan noin viidenkymmenen vuoden kuluttua. Mikäli Noidan käsikirjasta on apua, noin viidensadan vuoden kuluttua.

Selailin tänään Dan Fanten runokokoelmaa Moottorisahasäkeitä. Se on Sammakon kustantama (2009), kuten kai jokainen suomenkielinen danfante. Kokoelman suomenkielinen nimi tuntuu muuten kummalliselta, kun ajattelee alkuperäistä nimeä Kissed by a Fat Waitress. Eikö vaikka Läskipusu olisi ollut parempi? Tai Läski-pusu. Suomenkielinen nimi tuntuu vähän väkinäiselle – kuin olisi ajateltu, että

”sen pitää kyllä olla jotain tosi suomalaista.”

”Hei, mä tiedän! Miten ois Moottorisahasäkeitä?”

Ainoa vaan, ettei Fantessa ole mitään suomalaista. Mutta onhan toki Californiassakin, josta mies on kotoisin, moottorisahoja. Mutta ei se siltikään oikein tunnu luontevalta. Muuten kokoelmassa ei häiritse mikään – kaikin puolin hyvää matskua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s