Läpi seinän jatkuvat hyllyt

Ei olisi yhtään tilaa uusille kirjoille. Pitäisi hävittää kirjahyllyistä joitakin sellaisia teoksia, joita todennäköisesti en enää tule lukemaan. Se on hankalaa, sillä viimeksi tänään katselin kirjahyllyä vähän sillä silmällä, mutta kovinkaan montaa sellaista opusta katseeni ei poiminut.

Silti hankin kirjoja koko ajan lisää. Myönnän, että se on sairaus, mutta väliäkö sillä? Vaimoni tuskailee, kun kirjoja alkaa kerääntyä hyllyjen ulkopuolellekin, ja ehkä se itseänikin hieman ahdistaa. Ilonsekainen tuska. Köyhän miehen neliönmuotoinen, mutta ikkunallinen helvetti.

Huomaan, että viimeisimmät hankinnat – Kalle Päätalon esikoista lukuunottamatta – ovat naiskirjailijoiden teoksia. Ellen Gilchristin novellinen Paratiisin pilvinen reuna, jota etsin antikvariaateista jonkin aikaa; Annie Proulx’n Näin on hyvä, myöskin novellikokoelma; Margaret Atwoodin Herran tarhurit, jonka olen joskus omistanut ja sittemmin näemmä hävittänyt (eli sinä, kelle olen teoksen kenties lainannut: ei ole enää tarpeen palauttaa); Suvi Vallin runokokoelma Ohijuoksija, joka ensisilmäyksellä vaikutti vähän turhankin tuhdilta paketilta; Carol Shieldsin esikoisromaani Pikkuseikkoja ja A S Byattin Riivaus, joka saattaa olla romaani tai saattaa olla olemattakin.

Jokin noista päätyy seuraavaksi lukulampun katveeseen. Tuskin Valli. Tai massiivinen Byatt, joka on käperryskirja. Se tarkoittaa yhtä kuin syksyä tai talvea tai aikaista kevättä, kun on jatkuvasti pimeää ja ilmat ovat vittumaisia ja sitä vain haluaa istua nojatuolin sylissä joissakin pehmeissä ja lämpimissä kuteissa, siemailla teetä sietokyvyn rajamaille asti ja lukea jotakin hyvää romaania joka tarjoaa puitteet sukeltamiselle ja unohtumiselle. Atwoodikin jäänee sivummalle, sillä siitä on vielä jäljellä jonkinlainen muistikuva. Ehkä Gilchrist?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s