Ei minulta mitään puutu

Tänään on ollut kyllä mahtava päivä. Aamupäivästä lähdin Riihimäeltä kohti Tamperetta. Kävin pitämässä palaveria tulevan kustantajani kanssa. Keskustelimme tekeillä olevasta kokoelmasta ja kirjallisuudesta yleisemminkin. Samalla minut toivotettiin hyvin lämpimästi tervetulleeksi taloon. 

Kirjoittamiseni elää jonkinlaista uutta kevättä. Olo on sellainen, että runojen/runouden suhteen olen löytämässä mielekkään suunnan, nautin kirjoittamisesta nyt enemmän kuin koskaan. 

Syy siihen saattaa piillä painotuksissa: olen lisännyt proosan kirjoittamista ja ehkä se on vienyt runoudesta turhat polut pois, hionut ydintä enemmän esiin. Toinen selvä merkki on se, että lähtökohta runouden kirjoittamiseen on muuttunut: nykyään tiedän melko täsmälleen mihin suuntaan lähden viemään runoa, osaan aavistella sen funktion paremmin kokonaisuuttakin ajatellen. Tiedä sitten onko se jotakin kokemuksen tuomaa? Ihmeellistähän se toisaalta olisi, jos oma kirjoittaminen ei liikkuisi, vaikka jatkuvasti kirjoittaa.

Onnellisena mutta uupuneena saavuin illansuussa lopulta kotiin, keitin teetä ja avasin suklaalevyn ja istahdin sohvalle, television ääreen vaimon viereen. Vaimo moitti valkosipulilöyhkää jota elimistöni huokuu kieltämättä melko voimakkaasti – toimin kuulemma erittäin hyvin hyttyskarkotteena. Lopulta lippuni kisakatsomoon hyväksytään; jalkapallon Mestareiden liigan finaali voi alkaa.

Ei minulta mitään puutu.

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Ei minulta mitään puutu

  1. No niin. Onko kustantamon keskeisnimi (siis ilman liisäksiä tyyliin Kustannus, Kustannusosakeyhtiö jne.) kahdeksan-, yhdeksän vai kymmenkirjaiminen? Mietin tätä. Kyllä kieltämättä ärsytti kun se keekoilija teki maalin lopussa. Tässä(kin) merkinnässä on, muuten, hauskat niin sanotut tagit. Ei saakeli, lukekoo niissä se kustantaja! Olen idiootti.

  2. Olen niin positiivinen kaveri, että jos joku ilmoittaa olevansa idiootti, ajattelen että eräässä haminalaisessa kustantamossa on taas laitettu painokoneet jylläämään.

    Keskeisnimi on kahdeksankirjaiminen ja se tosiaan löytyy tageista. Ehkä pian takeistakin? Ei, se ei ole ”Raittila”.

    Keekoilu on luvatonta. Paitsi ihmisiltä, jotka kirjoittavat. Heille se on tabu – näin olen ymmärtänyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.