Kekkonen

Kävin tänään hakemassa uudet kakkulat. Kahdet, itse asiassa. Toiset lähityöskentelyyn, toiset kaukolaseiksi. Jälkimmäisiä testailin jo päivemmällä ja ne vaikuttivat erittäin hyviltä. En ajanut fillarilla kolaria. Lähilaseja kokeilen nyt kun kirjoitan tätä. Hyvältä tuntuvat, mutta tuleeko korjoitusvihreitä? Kummatkin lasit ovat samantyylisiä – olen köyhän miehen Kekkonen.

Aloittelin eilen muuten Karl-Ove Knausgårdin Taisteluni 1 -romaanin. Kuusiosaisen ja noin kolmetuhattasivuisen teossarjan toinen osa taidettiin suomentaa viime vuonna. Ensimmäiset viisikymmentä sivua ovat olleet aika herkkua. En ihan osaa sanoa miksi, mutta luulen sillä olevan jotain tekemistä esseemäisyyden kanssa. Knausgård kertoo lavealti ja milloin mitäkin, mutta jollakin ilveellä saa perustelleeksi kaiken. Hämmentävä opus. Alan pikkuhiljaa ymmärtää kohinaa kyseisen sarjan ja sen kirjoittajan ympärillä.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Kekkonen

  1. Luin Knausgårdin ekan tässä keväällä ja pidin paljon. Juuri tuo esseemäisyys viehätti – ja havainnoinnin määrä. Välillä mietin lukiessani, että tässähän luetellaan kovin triviaaleja asioita, mutta jotenkin ne silti kuuluivat asiaan. Knausgårdilla on esseemäisyyden lisäksi dokumentoiva ote. Minun oli aluksi hankala päästä kirjaan kiinni, mutta sitten kirja veikin mukanaan.

    Olisin ehkä lainannut toisen osan, mutta kirjasto oli eilen poikkeuksellisesti kiinni. Ehkä se oli vain hyvä tässä kohtaa. ;)

  2. Olikohan kirjaston kiinni oleminen kohtalon sanelemaa? Se saattoi tosiaan olla hyvä juttu; olen kuullut joiltakin samantyyppisiltä salatahoilta vähän sen suuntaista, että toinen osa Taistelustani olisi ensimmäistä parempi.

    Dokumentoiva on Knausgårdin kohdalla oikea kuvaus. Ja siis miten erikoista ja taitavaa se, kuinka kiinnostavksia hänen onnistuu maalailla ihmisen arki, joka pääsääntöisesti on kuolettavan tylsää.

    Voimmeko siis vetää johtopäätöksen, että T. Esti onnistui t. estissään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s