Laulava talon… palomies!

Väännetäänpä rautalangasta.

Sepi Kumpulainen tunnettiin laulavana talonmiehenä. Hänen kappaleensa olivat yleisiä vitsejä. Koko hahmo oli yleinen vitsi.

Jontte Valosaari tunnetaan laulavana palomiehenä. Hänen kappaleensa eivät ole niin naurettavia. Eikä mieskään. Tähän mennessä tunnetuin hänen kappaleistaan on Jos mä oisin sun mies.

Sen kertosäkeessä on mielenkiintoinen kohta: ”Mä en lupaa sulle kuuta / en tähtiä taivaalta / mut jos mä oisin sun mies / sä oisit maailman ainoa nainen […]”

Tuossa tulee oikeastaan hyvin ilmi se, miksi en kauheasti välitä suomalaisista nykysanoituksista. Niissä on kovin vähän logiikkaa ja järkeä. Mutta onko se ihme – nykyäänhän sanoitukset ovat lähinnä tunneboostausta sävellykselle. Kaikki tämä on tottakai rankkaa kärjistystä. Poikkeuksiakin seassa on. Paljon. Älkää siis pahastuko.

Mutta väännetäänpä rautalangasta. Laulun mies ei lupaa naiselle liikoja (eli ”kuuta ja tähtiä taivaalta”). Siis ei lupaisi jos mies olisi naisen mies. Ja jos mies olisi naisen mies, nainen olisi maailman ainut nainen. Eli jos mies olisi naisen mies, maailmassa ei olisi muita naisia.

Ahaa. Toivottavasti laulun mies ei sitten saa kyseistä naista rinnalleen. Olisin nimittäin jo vaimonikin vuoksi kovin surullinen, jos laulun mies saisi naisen ja kaikki muut naiset katoaisivat samantien maan päältä.

Sepi Kumpulaisen biiseissä sanoitukset ovat niin naiiveja, että ne naurattavat. Eikä niistäkään aina saa selvää. Sanoituksiin kun yhdistää laulavan talonmiehen vähintäänkin huvittavan, vähän säälittävänkin ulkonäön, alkaa väkisinkin hirnua. Tai ainakin alkoi. Vähintäänkin kummallisille sanoituksille saattaa helposti antaa anteeksi.

Mutta kun laulava palomies pukeutuu blingiin ja alkaa tosissaan heilua rakkausasioista – jotakin huvittavaa siinä on, kun sanat tuovat mieleen laulavan talonmiehen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s