11.2.2013

Yle Teemalta tulee loistava sarja, Iskelmä-Suomi. Tänään näytetyssä sarjan toisessa osassa käsiteltiin vahvoja naisartisteja, kuten Paula Koivuniemi ja Katri Helena. Kumpaisellakin on niin mittava ura alla, että oksat pois.

Aika usein tulee ajateltua, mitä suomalaisuus minulle oikein on, mitä se tarkoittaa. Ja yhtä usein vastaus tulee kulttuuriin ja taiteisiin pukeutuneena; Topi Sorsakosken laulamana kesäyöstä, kotimaista kirjallisuutta lukiessa, Reidar Särestöniemen teoksia katsellessa.

Samaan sarjaan kuuluvat Katri Helena ja Paula Koivuniemikin. Sarjan toisessa osassa kuullut kappaleet palauttivat mieleen muistoja lapsuudesta – onnellisesta sellaisesta: kesältä tuoksuvia hiekkateitä ja väreilevää asfalttia, lumisia polkuja joulunaikaan kun askeleissa paistoi jännitys ja jokin mystinen pimeä tulevasta.

Olen aina yli kaiken ihannoinut nimenomaan suomalaisia eri alojen taiteilijoita. Heidän jalanjäljissä tunnen kulkevani. Hyvä tunne se.

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “11.2.2013

  1. Itse olen musiikin suhteen todella laajakirjoinen. Mutta on aikoja jolloin todella kaipaan suomalaisuutta ja kaikkea suomesta. Silloin soi ikivihreät, suomi pop ja kaikki mahdollinen. Se tuo suomen lähemmäksi ja saan hetken olla jälleen siellä kotimaassani. Ja eräs hyvä keino muistaa kotimaataan on juuri eri taiteet.

    Sait blogillasi aikaan myös oman lapsuuteni, nuoruuteni muistot kauniina silmiini ja muistan kuinka lavoillakin monina kesinä kierreltiin ja antauduttiin musiikin ja tanssin vietäviksi. Tai kuinka festareita kierrettiin porukassa. Kauniita muistoja ja juuri nyt kuuntelen Rauli Babbing Somerjokea ja muistot jopa vie kyyneliin asti…ja Parnasson uusi lehti on edessäni.

    Suomalaisuus se on jotakin se!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s