25.1.2013

Elämä houkutteli tänään absurdiin tekoon: lähdin aamupäivällä Helsinkiin ja ostin oman kirjani Mustat lehdet. Kävin ostamassa sen Kirjakauppa Kirjasta, joka on muuten suosikkini Riihimäki-Helsinki -sektorin kirjakaupoista. Se henkii jonkinlaista antikvariaatinomaista tunnelmaa laajalla ja laadukkaalla valikoimallaan, joka ei katso ylen eri kirjallisuuden lajeja vaan päinvastoin haastaa tarttumaan tekstiin, eikä pelkästään sen maineeseen. Hyllymetrejä on runsaasti ja kierreltävää ja löydettävää on paljon. Mutta ennen kaikkea Kirjakauppa Kirja erottuu helkutin hyvällä palvelullaan. Käykää ja ihmetelkää, ihmiset!

Samalla reissulla löytyi toki muitakin: Maria Matinmikon Valkoinen (ntamo 2012), joka juuri voitti Tanssivan Karhun; Leevi Lehdon Ampauksia ympäripyörivästä raketista (Savukeidas 2004); Karl Ove Knausgårdin Taisteluni. Ensimmäinen kirja (Like 2011) & Hanna-Riikka Kuisman Sydänvarjo (Like 2011).

Oikeastaan nuo kaikki menevät lukujonossa aika eteen. Kuisman Sydänvarjo on idealtaan niin älyttömän hyvä, että kiinnostaisi lukea se seuraavaksi, Antti Tuurin Pohjanmaan jälkeen, joka nyt on kesken. Selailinkin junassa hivenen Sydänvarjoa ja kiinnostavaltahan se vaikutti.

Helsingistä erikoinen huomio, note to self: nuori nainen istui rautatieaseman länsisiiven eräässä pienessä pankkikonttuurissa, odotti vuoroaan ja tappoi aikaansa tutustumalla paperiin. Näin vain tekstin otsikon: ”Potilaalle ohjeeksi: Klamydia”.

Eilen iltalenkillä törmäsin kuolleeseen kissaan. Epäilen, että klamydian sijaan kuoleman aiheutti auto.

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “25.1.2013

  1. Kiva kuulla, että olet ostanut kirjani. Itse tässä odottelen innostuksen ja kauhun sekoituksen tuntemuksissa tässä kuussa ilmestyvää uutta teostani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s