Projekti

Saattaa olla, että pidän Risto Rasan runoista juuri sen vuoksi, että ne ovat niin riisuttuja. Sellaisia konstailemattomia palasia, joita voi nauttia silloin tällöin milloin tahansa.

Viitisen vuotta sitten sain vaimoltani lahjaksi edellä mainitun runoilijan Tuhat purjetta –teoksen, joka kokoaa Rasan tähänastiset kokoelmat. Vaikka Rasa julkaisee säästeliäästi ja moni runo on vain muutaman säkeen mittainen, on teoksessa siltikin pureksittavaa. Urakkaani helpottanee se, että runot ja teos ovat minulle entuudestaan tuttuja – olen lukenut kyseenomaisen teoksen kertaalleen ja joitakin runoja olen pyöritellyt useammankin kerran mielessä.

Ajattelin nimittäin ottaa itselleni projektin. Sellaisen urakan, että tästä päivästä (oikeastaan eilisestä eli joulupäivästä) alkaen luen teoksesta vähintään yhden runon päivässä. Saatan lukea useammankin jos niikseen tulee, mutta velvoitan itseni vähintään yhteen runoon per päivä. Suurimmillaan projekti vie reilun vuoden tai sitten huomattavasti vähemmän aikaa – se jää nähtäväksi.

Miksikö tällainen projekti? Because I can, eli miksi ei?

Kertokaahan, minkälaisia luku-urakoita te olette itsellenne rakentaneet?

Yksi vastaus artikkeliin “Projekti”

  1. Rasasta opetettiin taannoin lukion Suomen kurssissa, että hän oli (Lefan ohella) härmän tärkein 1970-luvun luonnonkuvaajarunoilija. …
    Muuten nyt miellyttää tuo Kähkös-Sirpan Hietakehto – kuvaa lapsuuden miljöötäni matalikkoineen, kaislikkoineen, kuumine hiekkasärkkineen, mutta on siellä sellaistakin mistä, tosiaan, kuten hän sanoi, ei paljon puhuttu.
    Suomen natsimielinen menneisyys optimoitui joissakin kaupungeissa, mm. juuri Kuopioissa, missä oli IKL:n Suunta-julkaisun keskustoimitus: koko Suomen aluesivujen vaihto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: