Jouluaattoilta

Meillä – minulla ja vaimolla – on tapana huolehtia siitä, että kumpikin saa joululahjaksi ainakin konvehtirasian ja kirjan. Lahjoja voi olla muitakin ja muiltakin, mutta nuo kaksi tiettyä ovat vakioita. Tänä jouluna sain lahjaksi kaikkiaan neljä opusta, niistä yhden yhteiseksi lahjaksi vaimoni kanssa. Michael Hjorthin & Hans Rosenfeldtin Oppipoika, Juha Seppälän Mr. Smith, Hilary Mantelin Susipalatsi ja Hugh Johnsonin ja Jancis Robinsonin Suuri Viinikirja. Viimeisin on se yhteislahja.

Minulla on ollut tapana valita yksi lahjaksi saatu kirja, jonka lukemisen aloitan heti jouluaattona. Nyt valinta osui Susipalatsiin. Se on Booker-voittaja ja muutenkin kehuja kerännyt romaani, jolle on ilmestynyt jo jatko-osakin.

Joulu on tehty pienistä asioista. Siksi se on minulle niin suuri asia.

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Jouluaattoilta

  1. Melkoinen lukuajelu se onkin! Ei lainkaan huono kokemus: luettuani opuksen tajusin, ettei novellistiikan äärellä tarvitse välttämättä kuihtua pystyyn tylsyydestä. Kyse oli tietenkin siitä, että Seppälän Super Market oli ensimmäisen kymmenen lukemani novellikokoelman joukossa; silloisesta vähälukeneisuudesta huolimatta se on hyvä teos novellien maailmaan. Jopa Seppälän maailmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s