Annetaan ilmaiseksi teos, hyvään kotiin!

Tarkennan heti otsikkoa: annan vain kirjoittamaani, en muiden.

Haluaisitko ilmaisen kirjan, sähköisesti? Kirjoittaisitko, esimerkiksi bloggaisitko, siitä?

Kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen kirjoittaa innostavasti kirjabloggareista täällä. He lienevät sukupuoleltaan pääosin naisia (näin olen Pasin kirjoituksesta ymmärtävinäni, ja asia lienee tosi). Kytken kuitenkin sukupuolen agendastani pois ja kutsun myös miehet kirjallisuuden äärelle.

Fakta on, että kirjabloggarit, tai muuten kirjoista kirjoittavat ihmiset, ovat jollakin tavoin mullistaneet kirjallisuuden kenttää, tuoneet kirjallisuutta lähemmäksi – käsin kosketeltavaksi, suuremmaksi osaksi arkea. Heidän ansiostaan kirjallisuus on nyt helpommin saatavilla, he ovat tehneet sitä tutummaksi ja se on noin miljoonan hatun noston arvoinen asia. Vähintään.

Joskus kuulee sanottavan, että kirjoja kustannetaan nykyään nimekemääräisesti niin paljon, ja kun ne vielä yleensä maksavat rahaa, ettei kaikkea – edes kaikkea kiinnostavaa – ole mahdollista lukea. Lisäksi uuden kirjan hintaa pidetään usein liian korkeana ja tällaisena aikana myös riskisijoituksena: entä jos teos ei olekaan hyvä?

Annan nyt teille, kirjallisuuden lukijoille ja harrastajille (toivon mukaan myös kirjabloggaajille), mahdollisuuden muuttaa marssijärjestystä. Pian tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun viimeisin teokseni Mustat lehdet julkaistiin. Olkoon tämä siis jonkinlainen juhlistus syntymäpäivien pian koittaessa.

Entäpä jos antaisinkin teille tekstitiedostona tuon teokseni, ilmaiseksi. Asiassa on vain yksi koukku. No, ehkä kaksi koukkua. Pyydän, että luette sen. Ja oikein onnelliseksi minut teette, jos kirjoitatte siitä jonnekin jotakin (ja ystävällisesti vinkkaisitte minulle linkin sinne). Tekstitiedostoa ei tietenkään tarvitse palauttaa, eikä siitä siis tarvitse maksaa mitään.

Toivon, että mikäli pidätte teoksesta tai jostakin muusta syystä vaikututte siitä, ostatte sen sitten jälkeenpäin. Tämä on kuitenkin vain toivomukseni, ei vaade. Pallo on teillä, tehkää sillä mitä haluatte.

Miltä kuulostaa?

Mikäli haluatte Mustat lehdet omaksenne, pdf-tiedostona, ottakaa minuun yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mustatlehdet@gmail.com tai laittakaa kommenttilootaan sähköpostiosoite ja edes jonkinlainen vihje siitä, mikäli olisitte valmiita kirjoittamaan teoksesta jonnekin.

Kysyttävää? Kysykää toki. Edellä ohjeet lähestyä minua.

Tämä on epävirallisen virallinen kutsu mukaan kirjallisuuteen, jälleen yhdeksi osaksi sitä. Tulkaa mukaan! Tarjous on voimassa toistaiseksi. Kunnes päätän toisin.

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Annetaan ilmaiseksi teos, hyvään kotiin!

  1. Ensimmäinen merkintä tehty! Eilen siis. Yritin eilen jo kommentoida, mutta selaimessani oli häirinkiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s