Kirjallisuuskohkaaminen

Siellä sun täällä julistettiin jo hyvissä ajoin, että tänään (11.11. 2011) Turussa ”suoritetaan suursiivous sikalassa”, vai miten se nyt olikaan. Tänään olleen Turun runoseminaarin oli tarkoitus myhäillä vuoden 1962 seminaarille, joka kuulemma muistuu aikalaisille mieleen tapahtumana, jossa Pentti Saarikoski heilui maistissa Parabellumin kanssa. Tänään, päivitetyssä versiossa oli aikeena ”keskustella runouden pyhistä arvoista ja kokeellisuudesta”. Turun Sanomien mukaan maistissa heilui tällä kertaa yksi seminaarin alustajista, eli Sami Liuhto. Toivottavasti Liuhtoa ei kuitenkaan tarvinnut siivota pois.

Mietiskelin pitkään, lähdenkö seuraamaan seminaaria paikan päälle vai en. En lähtenyt, koska totesin että n. puolivuorokautinen reissu on liiaksi riskaabelia ajankäytölle ja ajan vähyydelle. Sitä paitsi tuo kaksitoistatuntia ei vielä sisällä niitä iloluontoisia after-ski -tapahtumia, joita tuollaiset happeningit yleensä houkuttelevat. Olen siis täysin raporttien ja uutisten varassa. Toivon, että joku saa minut harmistuneeksi siitä, ettei tullut lähdetyksi: raportteja, kiitos. Harmistuttakaa minua. Kääntäkää nyt mieleni ajattelemasta tuota paljon kohkattua seminaaria – että sieltä olisi jäänyt käteen muutakin kuin näköhavainto maistissa olevasta alustaja-Liuhdosta. Turun Sanomat ei paljon muusta viitsinyt kertoa.

Vielä toisaalle. Nyt pitäisi kohkata siitä, että kuusi naista on Finlandia-palkintoehdokkaina. Mitäpä niistä kirjoista, eiks ni?

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Kirjallisuuskohkaaminen

 1. Moi,

  toi TS:n juttu, mihin linkki, on kirjoitettu seminaarin puoliajalla. Aamun paperinen lehti kertoo seminaarin loppupuolesta.

  Olen varmasti jäävi kommentoimaan, joten odotan minäkin mielenkiinnolla, minkälaisia kokemuksia ihmiset jakavat tästä.

  Joku reportteri käännytettiin ovelta, kun paikka oli täynnä.

  Homma jatkui vielä runoklubilla Monkissa,

  ystävällisin terveisin Aurajoen rannoilta,

  Tapani

 2. No niin, hyvä! Sitten jäädään odottelemaan raportteja heiltä, ketkä olivat paikalla alusta loppuun.

  On hieno merkki jos paikat täyttyvät niin, että osa täytyy käännyttää pois. Pystyisiköhän tuohon jotenkin vaikuttamaan vielä positiivisemmin; siten, että ihmiset jotka saapuvat kauempaa pääsisivät varmasti tilaisuutta seuraamaan – Turku on nasta ja nätti stadi, mutta ei siellä huvikseen viitsi kierrellä.

  Aurajokikin on tähän aikaan jo hitusen kylmä. Ei huvita uidakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s