Vaalitukosuloste

No niin, vaalit ovat ohi ja tulos on selvillä. Kohta tulosta päästään maistelemaan, ei sitä kuitenkaan purematta niellä.

Tämä on hyvä, sillä itseäni vaaleja edeltävä uutisointi lähinnä kyllästytti, gallupia gallupin perään, käppyrää ja käyrää. Lopultakin; eikö vaalien lopputulos ole täysin looginen, ottaen huomioon edellisen vaalikauden tapahtumat? Ehkä perussuomalaisten saavuttama edustajapaikkalukumäärä yllätti allekirjoittaneenkin. Mutta keskustan romahdus? Sen verran minäkin arvostan ihmisten maalaisjärkeä, ettei Vanhasen ja kumppaneiden monivuotinen hölmöily kuittaudu poliittisella lyhytmuistisuudella. No, se vaaleista. Nythän vasta otsikoiden ajat koittavat.

Laajan ja monipolvisen vaalianalyysin sijaan ajattelin kirjoittaa lyhyesti Paskasta, jonka löysin tänään. Se on pinta-alaltaan yli kuusi neliökilometriä ja sijaitsee lähteeni (Wikipedia) mukaan Saksassa, Thüringenin osavaltiossa. Wikipedian mukaan Paskassa asuu 124 ihmistä ja varmuudella ainakin joku kunnan asukkaista on onnellinen.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Vaalitukosuloste

 1. Hei!

  en halua muuta kuin kertoa -anonyymisti- että sinun kriittiset kirjoituksesi kritiikistä Henna Helmin sivuilla ovat ilahduttavia. En ole lukenut HHH:n kirjaa mutta jotenkin koen silti sitä lukemattakin ärsyynnystä siitä millä tavalla se kritiikki on kirjoitettu. Lopun lausetta en tajunnut ollenkaan! Tajusitko sinä? Siis tätä:Varsinaisen raiskauksen hetkellä Marja tosin tyytyi vaikenemaan. Näin teos tarjoaa vastauksen myös siihen ikiaikaiseen kysymykseen, tulisiko miehen kyetä lukemaan myös kumppaninsa ajatuksia.

  Mitä hel…ttiä tämä tarkoittaa?

  • Hei,

   kiitos kommentista ja mukava kuulla jos kirjoitukseni ilahduttavat (luulen, että ne pääosin ärsyttävät). Vielä mukavampaa olisi, jos olisit kommentoinut nimellä tai bloginimellä etc. Mutta menee se näinkin, kun ollaan asiallisia.

   Kyseinen kritiikkihän on sinänsä ihan ok, se pyrkii ainakin perehtymään ja yrittää keskittyä. Se on positiivista. Lähinnä tuo vastakohtaisuus omaan lukukokemukseeni kummeksuttaa, minun on vaikea suhtautua siihen, mikä on tietysti oma ongelmani.

   Itse koen, että Heinonen on onnistunut kuvaamaan tuoreesti ja jollakin tavoin totuudenmukaisesti, uskottavasti nimenomaan suomalaista elämää kokonaisvaltaisesti. Vieläpä niin, ettei teksti ole pelkkää pinnalta siloteltua pumpuliproosaa, jollaista nykyproosa melkeinpä on, vaan nimenomaan hän on ladannut kirjaan asiaa, suomalaisia uskomuksia: pitää olla oma talo, haviteltava avioliittoa henkeen ja vereen, turva mielletään perheeksi ympärillä. Heinonen kuvaa mielestäni tarkasti suomalaisen mielenlaadun naisen ja miehen silmin, välillä jopa pelottavan raadollisesti.

   En kerta kaikkiaan ymmärrä tai osaa sanoa, miksi lukukokemukseni eroaa niinkin paljon kriitikon lukemasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s